Onze specialismen

WAARMEE WIJ KUNNEN HELPEN

Wat is de financiële waarde van uw bedrijf? Wat is de emotionele waarde van uw bedrijf? Beide aspecten zijn belangrijk om een koers uit te zetten. Want waarde is iets anders dan prijs.. Wat is een verantwoord bod voor een bedrijf waar uw oog op is gevallen? Wat is er nodig om een goede management buy-out of buy-in te kunnen doen? Wij geven op deze en vergelijkbare vragen graag onze zorgvuldig onderbouwde antwoorden.

Waardebepaling

Wat is de financiële waarde van uw bedrijf? Wat is de emotionele waarde van uw bedrijf? Beide aspecten zijn belangrijk om een koers uit te zetten. Want waarde is nog wat anders dan prijs.. Wat zou u verantwoord kunnen bieden voor een bedrijfje waar uw oog op is gevallen? Hoeveel euro hebt u nodig om een goede management buy-out of buy-in kunnen doen? Wij geven u graag onze onderbouwde antwoorden (in Jip en Janneke taal) op deze en soortgelijke vragen.

Begeleiding na overname

Waarom lezen we vaak dat minder dan de helft van de overnames uiteindelijk succesvol zijn? Dit heeft alles te maken met de afdeling nazorg. Een bedrijf overnemen is zo moeilijk niet. Daarna begint het pas. Saneren, belasting besparen, binden en boeien, herstructureren; kortom, maatwerk is nodig om er een succes van te maken. Een deal is pas echt goed als je dit over 3 jaar ook nog kunt aantonen!

Due diligence

Een ‘kat in de zak’ kopen. ‘Lijken in de kast’ die er uit rollen na een overname? Je leest er wel eens iets over. Bij Scherpenburgh weten we dit gegarandeerd uit te sluiten. Op basis van risicoanalyse en ervaring wijzen we in korte tijd aan waar de afbreukrisico’s liggen, en belangrijker nog, hoe we deze kunnen tackelen. Er staat veel op het spel en daarom is zorgvuldig onderzoek en betrouwbaar, onafhankelijk advies noodzakelijk.

Lees meer

Bedrijfsbeëindiging, fusie of opvolging

Bij Scherpenburgh scoren we erg hoog op de lat van succesvolle bedrijfsopvolgingen. Het lukt ons vaak om met zeer geringe belastingdruk het bedrijf te laten fuseren of over te dragen aan een opvolger. Vraag ons gerust eens naar wat voorbeelden die vergelijkbaar zijn met uw situatie.

Onze service

voor administratie kantoren

Wij werken samen met verschillende administratiekantoren die klanten verder willen helpen met complexe organisatievraagstukken.

Opvolging, financiering, aankoop of verkoop, fusie of overname. Waar ga je als ondernemer heen met je vraagstuk? Veel ondernemers leggen dit voor aan hun ‘boekhouder’, maar als ‘boekhouder’ kan het je ook boven het hoofd groeien of te complex worden. Wij hebben in de samenwerking met administratiekantoren gemerkt dat onze expertise en ervaring wordt gewaardeerd. Wat wij hierin belangrijk vinden is dat u als adviseur de lead neemt en dat we een waardevolle samenwerking creëren. Tenslotte is uw relatie met de ondernemer meer waard en daar gaan wij nooit aan voorbij!

Koop of verkoop

Ben je zover dat je een bedrijf wilt kopen of verkopen? De beste deal, daarvoor zetten wij graag ons uitgebreide netwerk in, zodat uw bedrijf in goede handen is. Want kopen of verkopen doe je niet elke dag en je kan maar één keer het beste eruit halen. Voorbereiding is de kern van alles in dit proces, wij weten waar we het over hebben omdat we al veel ondernemers hier doorheen hebben geholpen. Daarbij houden we niet alleen rekening met ambitie, want emotie is minstens net zo belangrijk om mee te nemen in deze overweging. Daarom horen we graag uw verhaal!

OASE-scan

Denk je wel eens na over jouw persoonlijke scenario’s? Vroeg of laat wordt iedere ondernemer geconfronteerd met situaties die impact kunnen hebben op de bedrijfscontinuïteit en privésituatie. Denk hierbij aan Overlijden, Arbeidsongeschiktheid, Stoppen met werken of een Echtscheiding. Vier zaken waar je vaak liever nog niet over nadenkt. Wij helpen je graag voorbereid te zijn op de toekomst. Oftewel jouw OASE!

Participatieregeling

Personeel binden en boeien is en blijft voor werkgevers een grote uitdaging. Werknemers laten delen in het succes van de organisatie kan een mooie manier zijn om dit te realiseren. Door hen deze kans te bieden worden medewerkers niet alleen geprikkeld, het vergroot ook hun betrokkenheid bij de organisatie. Zo werk je samen met je personeel toe naar een beter bedrijfsresultaat en een sterkere concurrentiepositie op de arbeidsmarkt. Het voordeel van deelname aan de organisatie levert niet alleen voor ondernemers, maar ook voor werknemers veel op. In Nederland zit er een groot verschil tussen de belastingdruk op loondienst ten opzichte van de belastingdruk op ondernemerschap. In veel gevallen scheelt dit de eerste jaren meer dan de helft! Waarom zouden we daar niet meer gebruik van maken en werknemers laten participeren met sponsoring van de Belastingdienst? Een participatieregeling kan worden vormgegeven op verschillende manieren, dus vraag ons eens naar de praktijkvoorbeelden.

Financieringsbegeleiding

Financiering is en blijft een belangrijk onderdeel van de onderneming in elke fase, of je nu verkeert in een fase van groei, stabilisatie of dalende omzet. Als het gaat om koop, dan doen we dat onder voorbehoud van financiering. Maar hoe ‘kleiner’ dit voorbehoud, hoe beter de deal. Vandaar dat we vooraf het kader helder hebben. Wat kan er wel, wat kan er niet. Ook als we een verkoop begeleiden, kruipen we in de huid van de koper om een zo goed mogelijke deal tot stand te kunnen brengen. Wij vertalen uw persoonlijke én zakelijke ambities in een concreet plan; daarvoor gaan we graag het gesprek met u aan. Leg daarom uw vraagstuk en overwegingen op het gebied van financiering eens aan ons voor, en wij denken met u mee.

Projectontwikkeling zorghuisvesting

Er is veel te doen rondom ons respect voor ouderen. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en ervaringen in de naaste omgeving hebben wij een aantal projecten in gang gezet op het gebied van zorghuisvesting. Op deze manier willen we zoveel mogelijk recht doen aan onze ouderen. Het bij elkaar brengen van partijen en het goed structureren van bekostiging van zorg, naast de exploitatie van onroerende zaken, is inmiddels een specialiteit van Scherpenburgh geworden. Houdt dit u ook bezig? Dan gaan we graag het gesprek met u aan.