MKB Corporate Finance

Geen concessies aan uw ambities

Of u nu het plan hebt om te kopen of te verkopen:
Scherpenburgh | MKB Corporate Finance regisseert het complete proces van fusie en overname. Ook bij andere cruciale ondernemersvraagstukken, zoals financieringen en herstructureringen, arrangeren wij een coproductie met ú in de hoofdrol. U blijft de grote lijnen zien, laat u niet opjagen, omzeilt valkuilen en doet hierdoor een verantwoorde deal.

onze specialisten

Het team van adviseurs

Eelco is een analytische, doortastende en zeer praktisch ingestelde accountant-fiscalist en bedrijfsovernamespecialist. Zijn wortels liggen in de agrarische praktijk bij een van de grote agri-accountantsfirma’s. Eelco heeft, met nog maar weinig fiscalisten in Nederland, de zware Master Belastingrecht met goed gevolg afgerond. Daarnaast heeft hij ook de opleiding tot overnamespecialist succesvol afgerond. De theorie en de jurisprudentie kennen voor hem geen geheimen en vormen uiteraard het kader.

Eelco is geregistreerd als RAB en REP. Waardering en sanering zijn naast familie en vermogen de onderwerpen waarin hij al zijn expertise en ervaring kwijt kan. Participatie in netwerken en maatschappelijk bestuur is voor hem belangrijk om zijn scope te blijven verbreden. Bij cliënten is hij ondernemer met de ondernemers en relaties zijn kostbaar voor hem.

Marista heeft in 2007 de Master Arbeidsrecht behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien is ze werkzaam als arbeidsjurist en heeft ze inmiddels al heel wat jaar ervaring opgedaan in het adviseren van en juridische bijstand verlenen aan zowel werkgevers als werknemers in uiteenlopende geschillen.

Marista houdt zich binnen Scherpenburgh met name bezig met kwesties op het gebied van arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren, arbeidsconflicten, beëindiging van het dienstverband, CAO’s, het opstellen en beoordelen van contracten en loonvraagstukken. Daarnaast heeft ze net als Sandra proceservaring en kan ze – waar nodig, en in het geval bijstand door een advocaat niet verplicht is – voor u een procedure starten of u bijstaan in een procedure. Door middel van haar pragmatische aanpak streeft ze ernaar om juridische conflicten zoveel mogelijk te voorkomen.

Wilco studeerde accountancy aan de postdoctorale deeltijdopleiding accountancy op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tot 1997 was hij werkzaam bij de Belastingdienst (Grote) Ondernemingen en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). Hij heeft veel ervaring in de onderhandelingen bij en begeleiding van overnames en faillissementen, met name waar het op vindingrijkheid en psychologie aankomt. Fusie en ruzie zijn, naast binden en boeien, de onderwerpen waar hij zich graag in vastbijt. Daarnaast wordt hij als mediator regelmatig gevraagd om op te treden in conflictsituaties als begeleider en bemiddelaar.

Voor ondernemers en klanten van Scherpenburgh richt Wilco zich graag op de ontwikkeling van visie en strategie, personal coaching en fiscaliteiten. In de relatie met ondernemers is hij hun sparringpartner, klankbord en vertrouwenspersoon. Eerlijk, direct, ambitieus en vindingrijk, dat mag je van hem verwachten.

Sandra studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en heeft diverse specialisatieopleidingen gevolgd, zoals Insolventierecht (Grotius) en Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (Erasmus). Voor Scherpenburgh is ze werkzaam als jurist. Sandra heeft ruim 16 jaar ervaring als advocaat, waarvan het merendeel van de tijd ook als curator in faillissementen. De combinatie van haar ervaring als advocaat en curator geeft haar advisering een grote meerwaarde.

Wilt u een onderneming kopen of uw eigen onderneming verkopen? Sandra adviseert en assisteert ondernemers, bestuurders en aandeelhouders bij bedrijfsovernames.

Binnen het ondernemingsrecht houdt Sandra zich verder onder andere bezig met het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden. Daarnaast zet ze graag haar expertise in op het gebied van incasso’s, financiering & zekerheden, faillissementsrecht en herstructurering, beslag- en executierecht en bestuurdersaansprakelijkheid.

Sandra heeft een brede proceservaring en kan – in het geval bijstand door een advocaat niet verplicht is – voor u een procedure starten of u bijstaan in een procedure mocht dat onverhoopt nodig zijn.

“Onze aanpak is erop gericht dat de opdrachtgever een groot deel van de werkzaamheden zelf uitvoert. Dat vergroot de slagingskans van een deal”

MKB corporate Finance

Wij gaan uit van uw ambitie en randvoorwaarden, bewerkstelligen een doelmatig procesverloop en houden de zorgvuldigheid voor ogen. Onze specialisten zijn uitgebreid geschoold in het web van financiële, fiscale, juridische en emotionele factoren die bij ondernemersvraagstukken optreden.

We richten ons vooral op MKB-ondernemingen en familiebedrijven. Onze inlevingsvermogen en branchekennis maken dat we snel tot de kern kunnen komen. Zonder poespas, gericht op een optimale uitkomst. En dat tegen een eerlijke prijs.

Onze aanpak is erop gericht dat de opdrachtgever een groot deel van de werkzaamheden zelf uitvoert. Dat vergroot de slagingskans van een deal. Wij combineren Hollandse nuchterheid met gedrevenheid en kwaliteit.

Een tijdige oriëntatie en een goede voorbereiding verhogen de kwaliteit en snelheid van een deal.
Laat u daarom bijtijds adviseren!