Invoelende partner

In bedrijfsovernames en financieringsvraagstukken

Scherpenburgh/MKB Corporate Finance is gevestigd in Amersfoort en Driebergen. Sandra Buddingh heeft haar carrière opgebouwd in de advocatuur in de vakgebieden ondernemingsrecht en faillissementsrecht waarbij, in de tijd, ook het curatorschap een vast onderdeel werd. Inmiddels werkt zij al enige jaren met veel plezier bij Scherpenburgh als jurist.

Scherpenburgh

De oplossing is het probleem niet

“Bij Scherpenburgh wordt vanuit een positieve insteek gewerkt; inderdaad de oplossing is het probleem niet. Vooral familiebedrijven en het midden- en kleinbedrijf weten ons te vinden. Dat kunnen vraagstukken van financiële, fiscale en/of juridische aard zijn. Maar wat is de kracht, achter de klacht? We lopen (vaak letterlijk!) een rondje met de ondernemer. Een oplossing begint vaak bij de reflectie op de diverse rollen die de betrokken mensen spelen. Een bedrijfsovername of -opvolging bijvoorbeeld, gaat bij ons verder dan een aandelenwaardering en het uitwerken van allerlei overeenkomsten. Er kunnen complexe situaties zijn tussen aandeelhouders of met familie. Loslaten of anders vasthouden is vaak een groot thema.

Met inlevingsvermogen, (branche)kennis, ervaring en lef komen wij in deze situaties snel tot de kern en kunnen wij samen met de opdrachtgever tot oplossingen komen die passend zijn. We hanteren meer de mediation-invalshoek; een echte oplossing wordt door alle betrokkenen goed gedragen en heeft dus een lange houdbaarheidsdatum. Dat is een groot verschil met mijn voorgaande werkzaamheden als curator in faillissementen waarbij ik in beeld kwam als het leed al was geleden. Je doet er dan alles aan om te proberen een doorstart mogelijk te maken, maar het is veel mooier om samen met de ondernemer zulke situaties proberen te voorkomen. Het prachtige samenspel tussen onderneming en ondernemer krijgt juist bij Scherpenburgh veel aandacht.”

"HIER ONDERVIND IK OPRECHTE AANDACHT VOOR DE BEHOEFTEN VAN ONZE MEDEWERKERS."

Voorzorg en nazorg

In samenwerking met accountants- en administratiekantoren, banken of beleggers worden zowel regionaal als landelijk ondernemers niet alleen geholpen met de aankoop of verkoop of het saneren van een bedrijf maar ook wordt begeleiding geboden daarna. Het gaat bij ons om opschalen, afschalen en vermogensbeheer. Vragen waarmee door een ondernemer (en zijn financierder) vaak geworsteld wordt, als wat te doen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, stoppen met werken, echtscheiding, worden in kaart gebracht en handvatten worden aangereikt. Tevens bemiddelt Scherpenburgh bij spanningsvelden en geschillen tussen aandeelhouders en directeuren. Het doel is altijd om iedereen weer te laten solliciteren op de rol die men heeft of op een andere rol die beter past.

Een rondje doen?

Een dergelijke aanpak vergt een mooi uitgebalanceerd team met ervaren accountants, belastingadviseurs, economen en juristen. Op dit moment werken we met zes mensen maar moeten we te veel werk afhouden en dat is jammer.. Sandra Buddingh ervaart haar huidige werkomgeving als een warm bad waarbij het klantencontact en de omgang met collega’s erg prettig zijn en de werkzaamheden divers en uitdagend. “Ik ga met plezier naar mijn werk. Hier ervaar ik oprechte aandacht voor de behoeften van onze medewerkers en klanten. Duaal studeren, stagiaires, bijscholing, parttime mogelijkheden maar ook zaken als een vitaliteitsprogramma en gezonde voeding op kantoor dragen bij aan een prettige werksfeer. Er is veel oog voor groei en ontwikkeling. 

Bron: Werkgeluk editie 2023

contact

Interesse?
Maak vrijblijvend een afspraak.

Wij nemen graag de tijd om onze kennis en ervaring in te zetten binnen het web van financiële, fiscale, juridische en emotionele factoren. Op deze manier ontzorgen wij bij de meest complexe ondernemersvraagstukken, en creëren we voor u de ruimte om de volgende stap zetten.